“Muziek dient tot verstrooiing, opvoeding en aansporing van geest en hart en tot bevrijding van de ziel der hartstochten.”

Leer songs, riffs, licks, akkoordenbackings en solo’s
met stijgende moeilijkheid spelen en dit alles met de nodige theoretische onderbouw!

Het lesmateriaal wordt digitaal verzonden en op papier meegegeven aan de leerling. Zo heeft die altijd iets nieuw om zichzelf mee te verbeteren en zo blijft het ook afwisselend. Nieuwe inzichten, welke deze ook zijn, neem je altijd mee naar je volgende project, klein of groot.

Kom les volgen…

...met de bedoeling om een vooraf gekozen doelstelling te bereiken. Leer bekende liedjes, solo’s, riffs, schaaf je theoretische kennis bij en pas deze onmiddellijk toe. Ik maak onder andere gebruik van door de jaren heen vernieuwde cursussen die in hun geheel gericht zijn op alles wat bij gitaarspelen komt te kijken, van technieken tot compositie en improvisatie.

Deze cursussen zijn:

Leer de open basisakkoorden, barrée-akkoorden, vierklanken en andere met gecompliceerde extensies (vijfklanken, polytonale..). Oefeningen met slagritmes, arpeggio's en veel meer alsook meteen al vanaf les 1 nummers met stijgende moeilijkheid.
Pentatonische toonladders, typsiche bluesakkoorden, doorschuifakkoorden, praktische studies in de 12-maatsblues. Ben jij blues-, rock- of metalminded net als ik? Dan is dit echt wat voor jou.
Voor wie al heel wat mooie dingen kan spelen, maar nu eindelijk wel eens meer wil begrijpen over hoe het allemaal in elkaar zit. Leer zelf componeren of vrij improviseren over akkoordenreeksen! Alle geheimen van tonale muziek worden blootgelegd!
Legato, hammer-on, pull-off, alternate picking, tremelo picking, sweep picking, fingerpicking, hybrid picking, bending, verticale vibrato, horizontale vibrato, circulaire vibrato, whammy vibrato, pick scraping, string skipping, legato, staccato, slides, double stops, double-stop bends, pre-bends, pinch harmonics, artificiële harmonics, foute harmonics, trills, tapping, palm muting, bending, shredding, sweeping, strumming, dive bombs, ghost notes, volume swells, met de tanden en de voeten spelen... Eigenlijk is dat allemaal een poepie.
Fingerpicking gitaar is een andere discipline waar ik een hele achtergrond in heb. Eenvoudige oefeningen, prachtige kleine liedjes en grote ragtime tunes, blues nummers en hedendaagse acoustic guitar komen allemaal aan bod.
Noten lezen op een partituur is naast het gebruik van akkoorden(rasters) en tablatuur een andere veel voorkomende manier om muziek te lezen. Ik geef notenleer aan zowel kinderen als volwassenen en ik kan ook leerlingen helpen met hun eindxamens aan de muziekschool of -academie.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat en de locatie is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 32 vanuit Antwerpen stad stopt achter de hoek, Prins Boudewijnlaan).”

All Rights Reserved © 2020 Gitaarlessen Boeckx