“Muziek dient tot verstrooiing, opvoeding en aansporing van geest en hart en tot bevrijding van de ziel der hartstochten.”

 

Leer songs, riffs, licks, akkoordenbackings en solo’s
met stijgende moeilijkheid spelen en dit alles met de nodige theoretische onderbouw!

 

Het lesmateriaal wordt digitaal verzonden en op papier meegegeven aan de leerling. Zo heeft die altijd iets nieuw om zichzelf mee te verbeteren en zo blijft het ook afwisselend. Nieuwe inzichten, welke deze ook zijn, neem je altijd mee naar je volgende project, klein of groot.

 

Kom les volgen …

 

...met de bedoeling om een vooraf gekozen doelstelling te bereiken. Leer bekende liedjes, solo’s, riffs, schaaf je theoretische kennis bij en pas deze onmiddellijk toe. Ik maak onder andere gebruik van door de jaren heen vernieuwde cursussen die in hun geheel gericht zijn op alles wat bij gitaarspelen komt te kijken, van technieken tot compositie en improvisatie.

Deze cursussen zijn:

Akkoorden

leer de open basisakkoorden, barrée-akkoorden, vierklanken en andere met gecompliceerde extensies (vijfklanken, polytonale..). Oefeningen met slagritmes, arpeggio's en veel meer alsook meteen al vanaf les 1 nummers met stijgende moeilijkheid.

 

Blues

Pentatonische toonladders, typsiche bluesakkoorden, doorschuifakkoorden, praktische studies in de 12-maatsblues. Ben jij blues-, rock- of metalminded net als ik? Dan is dit echt wat voor jou.

 

Theorie

Voor wie al heel wat mooie dingen kan spelen, maar nu eindelijk wel eens meer wil begrijpen over hoe het allemaal in elkaar zit. Leer zelf componeren of vrij improviseren over akkoordenreeksen! Alle geheimen van de tonale muziek worden blootgelegd!

 

Techniek

Legato, hammer-on, pull-off, alternate picking, tremelo picking, arpeggio picking, banjo picking, travis picking, sweep picking, tirando picking, hybrid picking, bending, verticale vibrato, horizontale vibrato, circulaire vibrato, whammy vibrato, pick scraping, string skipping, legato, staccato, slides, double stops, double-stop bends, pre-bends, pinch harmonics, artificiële harmonics, trills, tapping, palm muting, bending, shredding, sweeping, strumming, dive bombs, ghost notes, dead notes,volume swells, thumb slapping, pinching, knocking, met de tanden en de voeten spelen... Eigenlijk is dat allemaal een poepie.

 

Fingerstyle

Er wordt gewerkt met een introductemodule en 5 vervolgmodules met stijgende moeilijkheid waarin uiteindelijk aan de hand van de tirando techniek kennis wordt gemaakt met onder meer blues picking, ragtime picking en jazz picking. Je leert de hedendaagse fingerstyle methodiek toe te passen aan de hand van eenvoudige oefeningen tot masterclass etudes.

 

Notenleer

Noten lezen op een partituur is naast het gebruik van akkoorden(rasters) en tablatuur een andere veel voorkomende manier om muziek te interpreteren. Het geeft het enorme voordeel dat het het lezen van de juiste intonatie en ritmiek samen wordt geplaatst. Ik geef notenleer vaak nog aan kinderen – maar ook volwassenen die reeds een muziekschoolachtergrond hebben – zodat al direct liedjes kunnen gespeeld worden die nog niet gekend zijn.

 

Google reviews

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat (altijd gratis parkeren) en de locatie is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 32 stopt achter de hoek, Prins Boudewijnlaan).”

All Rights Reserved © 2020 Gitaarlessen Boeckx