Ben1 (3)

Mijn naam is Ben, een 43-jarige gitarist, professioneel muzikant en lesgever uit het Antwerpse. Op 12-jarige leeftijd had ik het geluk een vader te hebben die me een akoestische gitaar in de handen duwde om mijn eerste akkoorden op te leren. Later op 16-jarige leeftijd kreeg ik van hem ook een elektrische gitaarset. Daarmee kon ik eindelijk de riffs beginnen naspelen van mijn favoriete bands, gebruikmakende van de nodige effecten. De bal ging daarmee helemaal aan het rollen.

Aanvankelijk waren vooral akkoordgrepen nogal een uitdaging om meester te worden. Sommige grepen leken zo goed als onhaalbaar op korte termijn en veel muzikale passages die ik wou naspelen wilden maar niet snel genoeg lukken.

Door de jaren is mijn muzieksmaak voortdurend onderhevig geweest aan verandering – soms zelfs van het ene uiterste in het andere. Ik kende vaak afwisselende periodes van instrumentale rust en nieuwe van non-stop toewijding.
Na het behalen van een bachelor in de bedrijfswetenschappen besloot ik om mijn gitaarspel nog meer te verruimen. Ik oefende vele uren per dag, zowel op akoestische als elektrische gitaar, en legde me onder meer toe op zwaar metaal, klassieke barokstukken en het fingerpicking genre met bluespicking en ragtime als favorieten.

Mijn bijdrage aan het spelen in een bandsetting is redelijk beperkt geweest omdat ik me door de jaren vooral op het les geven heb geconcentreerd. Ik heb in een aantal bands gespeeld, waaronder de Ierse foklore- en bluegrassband Mé Dra en de coverband Nediam Nori en daarnaast heb ik nog met een aantal mensen duoprojectjes gedaan. Tot op dat punt had ik de meeste vooruitgang op gitaar vooral te danken aan mijn eigen inzet.

Het is mijn ultieme doel om mensen die dezelfde weg bewandelen een zeer gerichte en efficiënte aanpak te bieden die hen veel onnodige tijd en moeite bespaart.

Ben Boeckx

Chicago Blues "downtown shuffle"

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat (altijd gratis parkeren) en de locatie is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 32 stopt achter de hoek, Prins Boudewijnlaan).”

All Rights Reserved © 2020 Gitaarlessen Boeckx