prive-gitaar-les-afbeelding-Ben-Boeckx-2

Mijn naam is Ben en ik ben woonachtig in en afkomstig van Wilrijk. Op vrij jonge leeftijd begon ik met de akoestische gitaar te bespelen. Op 16-jarige leeftijd kreeg ik van mijn vader ook een elektrische gitaarset en omdat ik daarmee eindelijk ook de riffs kon beginnen naspelen van mijn favoriete bands, gebruikmakende van de nodige effecten, ging de bal helemaal aan het rollen.

Aanvankelijk waren vooral akkoordgrepen nogal frustrerend om te leren. Ik had veel pijn in de vingers, sommige grepen leken zo goed als onhaalbaar op korte termijn en veel muzikale passages die ik wou naspelen wilden maar niet snel genoeg lukken.

Door de jaren is mijn muzieksmaak voortdurend onderhevig geweest aan verandering – soms zelfs van het ene uiterste in het andere – en ik kende vaak afwisselende periodes van instrumentale rust en nieuwe van non-stop toewijding. Na mijn studies besloot ik om mijn gitaarspel nog meer te verruimen. Ik oefende vele uren per dag, zowel op akoestische als elektrische gitaar, en legde mij toe op zwaar metaal, klassieke barokstukken en ragtime fingerpicking, blueslicks,…, muziektheorie en ik leerde mezelf ook noten lezen.

Kort daarna heb ik bij verschillende bands een mooie rol gespeeld als ritme- en leadgitarist. De meeste vooruitgang heb ik te danken aan eigen inzet en dus mag ik mijzelf zeker een autodidact noemen. Het is dan ook mijn ultieme doel om mensen die dezelfde weg bewandelen veel tijd en moeite te besparen.

Ben Boeckx

Gitaarsolo met tablatuur

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat en de locatie is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 32 vanuit Antwerpen stad stopt achter de hoek, Prins Boudewijnlaan).”

All Rights Reserved © 2020 Gitaarlessen Boeckx