Gitaarlessen op maat
voor jong en oud!

prive-gitaar-les-afbeelding-Ben-Boeckx-2

Muziek dient tot verstrooiing, opvoeding en aansporing van geest en hart en tot bevrijding van de ziel der hartstochten - Aristoteles

Op vrij jonge leeftijd begon ik met gitaar spelen. Aanvankelijk waren vooral de akkoorden, zoals bij de meeste gitaristen, nogal frustrerend om te leren. Ik had veel pijn in de vingers, sommige grepen leken zo goed als onhaalbaar op korte termijn en muzikale passages die ik wou naspelen wilden maar niet snel genoeg lukken.

Door de jaren is mijn muzieksmaak voortdurend onderhevig geweest aan verandering – soms zelfs van het ene uiterste in het andere - en dus waren afwisselende periodes van instrumentale rust en nieuwe van non-stop toewijding geen uitzondering.

Na mijn studies besloot ik om mijn gitaarspel nog meer te verruimen. Ik oefende vele uren per dag, zowel op akoestische als elektrische gitaar, en legde mij toe op zwaar metaal, klassieke barokstukken en ragtime fingerpicking, blueslicks,…, muziektheorie en ik leerde mezelf ook noten lezen. De meeste vooruitgang heb ik te danken aan eigen inzet. Ik mag mijzelf dus gerust een autodidact noemen.

Ben Boeckx

Gitaarsolo met tablatuur

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat en de locatie is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 32 vanuit Antwerpen stad stopt achter de hoek).”

All Rights Reserved © 2020 Gitaarlessen Boeckx