Het lesmateriaal wordt
slim gecombineerd!

Kom bij ons les volgen…

met de bedoeling om een bepaald vooraf gekozen doelstelling te bereiken. Leer bekende liedjes, solo’s, riffs, verdiep je in uiteenlopende technieken, schaaf je theoretische kennis bij en pas deze onmiddellijk toe. We maken ook gebruik van vooraf samengestelde en door de jaren heen verbeterde en aangepaste cursussen die in hun geheel gericht zijn op alles wat bij gitaarspelen kom kijken, gaande van de techniek tot compositie en improvisatie.

Deze cursussen zijn:

Gaande van de open basisakkoorden die je al kan gebruiken in vele popliedjes tot barrée-akkoorden en andere akkoorden met gecompliceerde extensies (vierklanken, vijfklanken,..). Er zijn oefeningen voorzien met specifieke slagritmes en geleidelijk aan (na +- 4 of 5 lessen) wordt er overgeschakeld op het spelen van nummers met stijgende moeilijkheidsgraad.
Een nader inzicht in de pentatonische toonladders, typsiche bluesakkoorden, doorschuifakkoorden en praktische studies in de 12-maatsblues. Een zeer interessante cursus voor iedereen die zichzelf wil ontplooien in het (fingerpicking) blues-, rock- of metalgenre.
Je hebt al heel wat akkoorden en licks onder de vingers en je kan al vele nummers uit je hoofd spelen, maar je begrijpt nog steeds niet waar je eigenlijk mee bezig bent? Je wilt vrij leren improviseren over akkoordenreeksen en zelfs je eigen nummers leren componeren? Met deze cursus geraak je al doende wegwijs binnen de regels van de tonale muziek.
Hoewel ik onderdelen van deze cursus dikwijls ook gaandeweg in andere cursussen integreer, is hij ook apart te verkrijgen. De klemtoon wordt gelegd op rock en klassiek met opwarm-/stretchingoefeningen, toonladderfragmenten om specifieke technieken zoals legato en hammer-on en pull-off aan te leren. Bijna alles wordt geoefend met metronoom. Andere technieken: alternate picking, bending, vibrato, tremelo, trills, tapping, harmonics, muting, bending, shredding, sweeping…
We starten met eenvoudige akkoordlicks en kleine muzikale stukjes om dan uit te monden in het spelen van de ragtime, blues picking of hedendaagse acoustic guitar.
Deze cursus is in de eerste plaats bedoeld om kennis te maken met eenvoudige herkenbare melodieën en liedjes en concepten als ritme, tempo en techniek, die belangrijk zijn voor een mooi spel. De cursus vormt dikwijls een essentiële tussenschakel om later gemakkelijker over te schakelen op akkoorden en een sneller theoretisch inzicht te verwerven. Een aparte gelijkaardige cursus is verkrijgbaar voor volwassenen.

Leerlingen aan de muziekschool kunnen ook altijd bij mij terecht voor bijkomende lessen, bijvoorbeeld als extra voorbereiding voor hun examen.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat en de locatie is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 32 vanuit Antwerpen stad stopt achter de hoek).”

All Rights Reserved © 2020 Gitaarlessen Boeckx